Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023


Σχολική χρονιά : 2023-2024

Φέτος η σχολική μας μονάδα θα ασχοληθεί με 3 eTwinning έργα . Οι δραστηριότητες και οι στόχοι τους είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Με τις διάφορες δραστηριότητες των έργων θα ασχοληθούμε καθ’ όλη την φετινή σχολική χρονιά.

Στα έργα μας θα συνεργαστούμε με εκπαιδευτικούς και παιδάκια από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Εσθονία, Σλοβενία, Ρουμανία και Τουρκία.

1.       1.We are STARS!- Είμαστε ΑΣΤΕΡΙΑ!

Είμαι δυνατός/η!    Αξίζω!     Είμαι όμορφος/η!    Με αγαπούν!

Τα παιδιά που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, έχουν την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Νιώθουν περήφανοι για αυτό που μπορούν να κάνουν. Η αυτοεκτίμηση βοηθά τα παιδία να αντιμετωπίσουν τα λάθη τους. Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα επιτεύγματα του παιδιού στο σχολείο, στις κοινωνικές του σχέσεις και στην ικανότητα του να αναπηδά από αναποδιές ( συναισθηματική αντοχή).

Τα παιδιά θα ασχοληθούν με δραστηριότητες γνωριμίας με τον εαυτό τους, εξερεύνησης της ταυτότητας του, τον χαρακτήρα, τα θετικά στοιχεία και τα ταλέντα του. Θα γνωρίσει τα διάφορα συναισθήματα και υγιούς τρόπους έκφρασης τους. Τα παιδιά θα ασχοληθούν με  διάφορες δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους.

2.      I see, I explore I create –Βλέπω, εξερευνώ, δημιουργώ.

Η τέχνη προσφέρει έναν φυσικό  και ασφαλή τρόπο έκφρασης των παιδιών. Μέσω της τέχνης, μπορούν να παίξουν, να παρατηρήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την ολόπλευρη ανάπτυξη τους. Με αυτό το έργο, επιδιώκεται οι μαθητές να εξερευνήσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες μέσα από τη γνώση/ ανακάλυψη διαφόρων μορφών τέχνης. Οι μαθητές θα γνωρίσουν διάφορους καλλιτέχνες  και εικονογράφους. Θα εξερευνήσουν διάφορες τεχνικές. Θα δημιουργήσουν δικά τους έργα.

<<Η παιδική ηλικία είναι η εποχή της μεγαλύτερής δημιουργικότητας στη ζωή ενός ανθρώπου >>- Jean Piaget.

3.    The ring of fire- Το δαχτυλίδι της φωτιάς.

<<Το δαχτυλίδι της φωτιάς>> είναι η γεωγραφική περιοχή γύρω από τις άκρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Πήρε το όνομα του από το σχήμα πετάλου και έχει τα πιο ενεργά ηφαίστεια και σεισμούς από οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης. Ο ήρωας μα ο Θεός Ήφαιστος θα αναλάβει να παρουσιάσει στους μικρούς μαθητές τους σημαντικότερους φυσικούς κινδύνους και καταστροφές : ηφαίστεια, σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και τσουνάμι. Μέσα από παιχνίδια, διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά  


 THE RING OF FIRE-ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Παρουσίαση του έργου μας και των δραστηριοτήτων μας! https://view.genially.com/666917085966c20013...