Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

 


Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Ανάγειας συμμετέχει σε 2 έργα eTwinning τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023.

Το πρώτο μας  έργο Nibble your STEAM path. Ο Νιμπλ ο ζωηρός βιβλιοφάγος (Emmas Yarlet) το έσκασε από το βιβλίο του. Τα παιδιά θα ζήσουν μια περιπέτεια ψάχνοντας τον ζωηρό Νιμπλ, μέσα σε διάφορα παραμύθια. Θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του μέσα από διάφορες δραστηριότητες STEAM. Στόχος να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τα βιβλία.

Στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικού και παιδιά από διάφορα νηπιαγωγείο Της Ελλάδας (24), 

Κύπρος (2), Πορτογαλία (2), Ιταλία (1), Ρουμανία (1) και Ισπανία (1).


Το δεύτερο έργο μας  R.E.N.T.. (Resurce. Energy.New Technology) to save the planet #eTw4Future, βασίζεται στις αρχές της Περιβαλλοντικής και Αειφορικής Εκπαίδευσης και στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος της ατζέντας για την αειφόρο ανάπτυξη του 2030. Έχει σχεδιαστεί σε δράσεις που σχετίζονται με τους SDG που εστιάζουν σε καλή υγεία και ευημερία (στόχος 3), καθαρό νερό και αποχέτευση (στόχος 6), οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια (στόχος7) και δράση για το κλίμα (στόχος 13)
Στό έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και παιδάκια από Ελλάδα (15), Τουρκία (2), Κύπρος (1), Λιθουανία(1), Πορτογαλία (1) και Βουλγαρία (1).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 THE RING OF FIRE-ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Παρουσίαση του έργου μας και των δραστηριοτήτων μας! https://view.genially.com/666917085966c20013...