Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

 Γνωρίζω την περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μου μέσα από το STEAM,  eTwinning project 2022-2023

Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου Ανάγειας είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το 6ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, να γνωρίσουν τα σημαντικότερα σημεία της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο τους αλλά κι αυτή του άλλου σχολείου. Επιπρόσθετα τα παιδιά και των δύο σχολείων ασχολήθηκαν με  δραστηριότητες STEAM.

Στην ενότητα Science- Επιστήμη τα παιδιά γνώρισαν το Φράγμα Ταμασού, καθώς πρόκειται ένα αρκετά σημαντικό έργο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται το σχολείο μας. Στην συνέχεια τα παιδιά συνεργάστηκαν και έφτιαξαν το φράγμα Ταμασού και τα γύρω χωριά.


Τα παιδιά του Μεσολογγίου μας παρουσίασαν την εξαιρετικά σημαντική  λιμνοθάλασσα τους.


Στην ενότητα Technology-Τεχνολογία τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας ετοίμασαν ένα χάρτη με τα πιο σημαντικά σημεία γύρω από το σχολείο μας.


Τα παιδιά του Μεσολογγίου μας παρουσίασαν ένα κανάλι στο youtube με διάφορες δραστηριότητες του σχολείου τους.

 Στην ενότητα Engineering- Μηχανική τα παιδιά μελέτησαν διάφορες γέφυρες της Κύπρου μέσα από εικόνες. Στην συνέχεια περπατήσαμε μέχρι την άκρη της κοινότητας μας , όπου υπάρχει τμήμα του ποταμού Πεδιαίου, φυσικό όριο. Είδαμε από κοντά την γέφυρα που ενώνει την κοινότητα Ανάγειας με την Δευτερά. Στην τάξη τα παιδιά έφτιαξαν με διάφορα υλικά πολλές γέφυρες.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μεσολογγίου μας παρουσίασαν την αλυκή της λιμνοθάλασσας της περιοχής τους και κατασκεύασαν μια τροχαλία για το αλάτι.

Στην ενότητα Art- Τέχνη τα παιδιά γνώρισαν και παρουσίασαν το Μνημείο της Ελευθερίας στην Λευκωσία.

Και τα παιδία μας παρουσίασαν τον πίνακα Η Έξοδος Μεσολογγίου του Θεόδωρου Βρυζάκη.


Και τέλος στην ενότητα Math- Μαθηματικά τα παιδιά γνώρισαν την κοινότητα μας και τα σημαντικά σημεία της επί τόπου. Στην τάξη τα παιδιά απάντησαν στους γρίφους και έδωσαν οδηγίες στην beebot μας στην φωτογραφία του ορθού σημείου. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλεσαν στην μνήμη τους αυτά που έμαθαν για το κάθε σημείο της κοινότητας μας και παράλληλα καλλιέργησαν μαθηματικές δεξιότητες σύμφωνα με το αναλυτικό μας πρόγραμμα.


Στο πλαίσιο εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου περιηγήθηκαν με την βοήθεια της Bee-Bot στο εσωτερικό των τειχών του Κήπου των Ηρώων, όπου βρίσκονται μνημεία από μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου που αγωνίστηκαν κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία.

Το έργο μας είχε δύο συνεργατικά αποτελέσματα.
Συνεργατική αφίσα:

Όλα τα παιδιά και των δύο σχολείων ζωγράφισαν τον εαυτό τους. Εμείς στείλαμε τους τις ζωγραφιές μας και τα παιδάκια στην Ελλάδα έφτιαξαν μια συνεργατική αφίσα- logo του έργου μας.

Η συνεισφορά των παιδιών του νηπιαγωγείο Ανάγειας 

Συνεργατικό τραγούδι:
Τα σχολεία της χαράς!

Το κάθε σχολείο δημιουργήσαν ένα μέρος του τραγουδιού, ηχογράφησαν το κομμάτι τους. Στην Κύπρο τα ενώσαμε και φτιάξαμε το τραγούδι μας:















 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 THE RING OF FIRE-ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Παρουσίαση του έργου μας και των δραστηριοτήτων μας! https://view.genially.com/666917085966c20013...